Egerita.blogspot.com omanik ja sisulooja Ege-Rita Heinsalu: ''Iial ei tea, mida päev toob.''
top of page
  • Writer's pictureJaanika Luht

Egerita.blogspot.com omanik ja sisulooja Ege-Rita Heinsalu: ''Iial ei tea, mida päev toob.''


Blogija Ege-Rita Heinsalu. Fotod: Elis Kiin ja Argo Nurs



Oma esimeses persooniloos tutvustame meie influencerprogrammi liiget, mitmekülgset ja väga hakkajat naist, võitleja hingega Ege-Rita Heinsalut, kes on populaarse blogi egerita.blogspot.com omanik ja sisulooja. Avatud meelega Ege-Rita ei löö risti ette millegi ees. Talle meeldib katsetada erinevaid tooteid ning kirjutab ta jooksvalt just sellest, mida elu ette kannab. Vahel kannab elu ette huvitavaid seiku meedia või naabruskonnaga; vahel on hea kirjeldada aga hoopis rahulikumat igapäevaelu ja kodust olustikku. Hiiumaal elav Ege-Rita on liikuva eluviisiga ning valmis koostööks nii Tallinnas, Tartus kui ka vajadusel mujal. Blogima hakkas ta tänu elu keerdkäikudele, kuid nüüd, kui ellu on tulnud järjekordsed muutused, siis usub ta, et uued ja põnevad lood on veel ees ning blogimist ka hilisemas tulevikus ta kindlasti lõpetada ei plaani. Nii nagu endagi blogi tulevikku, näeb ta ka Eesti blogimaastikku liikumas tõusvas joones, sest blogimine on järjest populaarsem. Lisaks blogimisele on sellel seikluslikul ja ägedal naisel taust ka tantsimises, modellinduses ja promotöös, millega seotud koostöödest ta jätkuvalt huvitatud on.

 

Räägi palun natuke enda blogi loomise loost. Millest see alguse sai?


Enne blogimist olin ma aktiivne ema, kes käis tööl ja oli igapäevaselt oma lastele olemas. Olin samas enne seda pikalt haige ja haiguse tõttu saadeti mind psühholoogi juurde, kes soovitas hakata päevikut pidama. Alguses vaidlesin natuke vastu ja ütlesin, et pole väga trükkija ja kirjutaja tüüp... et mis ma sinna lauasahtlisse ikka kirjutan. Selle peale ütles psühholoog, et hakka hoopis avalikku päevikut pidama. Nii ma läksingi koju ja otsustasin, et ei hakka mitte sahtli põhja kirjutama, vaid hakkangi oma päevikut, n-ö. blogi, avalikult kirjutama. Sealt saab lugeda nii seda, mis minuga toimub ja millega ma tegelen kui ka seda, mida ma olen läbi elanud. Psühholoog ja haigus oligi tegelikult see põhjus, miks ma blogiga alustasin. Samas just tänu sellele avalikule päevikule saan ma kasvatada endale paksu nahka. Harjun nii kriitikaga kui ka selle positiivsema poolega. Minu jaoks on tänu sellele avanenud nii erinevad võimalused.


Millal alustasid blogi kirjutamist?


Avalikku blogi hakkasin kirjutama umbes pool aastat tagasi. Selle all pean ma eelkõige silmas just seda hetke, millal hakkasin end täielikult avama ja julgelt oma arvamust välja ütlema. Alustasin blogspotis. Kui nägin, et vaatajaid ja kaasaelajaid tuleb järjest juurde, siis otsustasin teha täiesti oma kodulehe ja tegutseda edasi eraldi domeeni alt. Samuti tegutsen ka Facebookis ja Instagramis. Osad vanad lood on veel alles ka blogspotis, mille kohta otsustasin, et sealset kontot kinni ei pane. Vanasid postitusi saab sealt siiani järgi vaadata.


Kas enne avalikku blogi pidasid ka mingis versioonis päevikut?


Jah, mul oli suletud blogi, kuid tollal ma ei tundnud, et see huvi või vajadus avalikuks blogiks oleks minu jaoks piisavalt suur. Nüüd, kasvatades kahte last, tunnen lõpuks, et on õige aeg. See on mind palju aidanud. Mulle see tõesti väga meeldib ning ma tunnen ka seda, kuidas samm-sammult veel edasi ja edasi arenen.


Mis sulle blogimise juures kõige enam meeldib?


Blogimise juures meeldib enim see, et ma saan kõik oma hetke tunded ka mõtted kirja panna. Ma saan ennast avada ja ehk teistele positiivseid mõtteid jagada. Hoian oma lugejaid ja olen neile nii tänulik, sest selle pisikese ajaga on neid väga palju tekkinud.


''Hoian oma lugejaid ja olen neile nii tänulik, sest selle pisikese ajaga on neid väga palju tekkinud.''

Millistest teemadest siiani oled kirjutanud ja milliseid teemasid võivad lugejad sinult tulevikus veel lisaks oodata?


Olen võtnud rahulikult. Alustasin sissejuhatusega iseendast ja oma perest. Olen kirjutanud palju enda ja oma pere igapäevasest elust. Samas on juhtunud ka mõned päevakajalised lood, mis osutusid ootamatult populaarseks ja tõid lugejaid palju juurde. Tulevikus plaanin veel kirjutada teistestki teemadest, mis mind huvitavad- neid teemasid on väga palju. Konkreetseid piire ette pole seadnud. Iial ei tea, mida päev toob. Seda, mida päev toob, seda kirjutan.


''Iial ei tea, mida päev toob. Seda, mida päev toob, seda kirjutan.''

Millised teemad on saanud siiani kõige suuremat vastukaja?


Jälgin alati oma jälgijaskonna reaktsioone. Ühed sellised lood, mis inimestele hästi südamesse pugesid, olid need, mis rääkisid minu laste sündidest. Mõlemad sündisid keisrilõikega ja olid rasked sünnitused. Samuti olen tähele pannud, et jälgijaid ja klikke on palju juurde toonud just need lood, kus olen väga julgelt enda arvamust avaldanud. Üks sellistest lugudest puudutas näiteks minu naabruskonda ja rääkis mõndadest tähelepanekutest, mida ma seal elades teinud olen. Kõike, mida ma olen öelnud, ma ka tunnistan! Kõike, mis pähe tuleb, ma ka teen. Ma ei pelga mitte midagi.


''Olen tähele pannud, et jälgijaid ja klikke on palju juurde toonud just need lood, kus olen väga julgelt enda arvamust avaldanud.'
''Kõike, mida ma olen öelnud, ma ka tunnistan! Kõike, mis pähe tuleb, ma ka teen. Ma ei pelga mitte midagi.''

Millisena näed enda blogi tulevikku?


Edasisi plaane näitab vaid tulevik. Võtan blogimist üks päev korraga, aga olen samas kindel, et blogimist ma ei lõpeta. Üheks põhjuseks on ka see olen astunud oma elus praegu suuri samme ja hiljuti ka kolisin. Usun seetõttu, et suured ja põnevad lood on veel ees! Oma blogi näen tulevikus olevat väga suur. Teen sellega igapäevaselt tööd ja usun, et unistused täituvad!


''Suured ja põnevad lood on veel alles ees!''

Kas ja milliseid koostöid oled juba teinud?


Selle lühikese ajaga olen saanud palju koostööpakkumisi ning olnud koostöövõimaluste otsimisel ka ise väga aktiivne. Olen võtnud ühendust paljude väikeste ettevõtetega ja pakkunud ka ise koostöö tegemise võimalust. Nii olen saanud mitmeid toredaid võimalusi ja kogemusi. Olen saanud proovida nii Linea Natura looduslikke ja väga naturaalseid juuksehooldustooted kui ka teinud koostööd Jolly Toys pehmete käsitöömänguasjade tootjaga. Samuti on minuga ühendust võtnud mitmed pisikesed müügikohad, kes on pakkunud, et proovi ja katseta ning andnud võimaluse looside korraldamiseks. Katsetades ütlen alati ka enda ausa arvamuse.


Mis oleksid need paar märksõna, millega enda koostööstiili kirjeldaksid?


Kindlasti avatus ja teiseks ka liikuvus. Kuigi elan Hiiumaal, siis liigun ka Tallinnas ja mujal ning asukohaga ma ennast ei piira. Koostöö juures on oluline aktiivsus ja osavõtlikkus, nii et selle nimel olen valmis sõitma ka kohale.


Kas sul on ka mõni unistuste koostööpartner või teema, millest sooviksid kõige enam kirjutada?


Ühte konkreetset ei ole, olen huvitatud väga erinevatest koostöödest, kuid üheks lemmikuks on kindlasti iluvaldkond. Sinna alla käivad nii kosmeetika kui ka lastele mõeldud tooted. Minu tütar on ujuja, nii et vahel on vaja näiteks katsetada, et milline shampoon kõige paremini sobib, nutma ei aja jne.


Mida arvad blogijate ja ettevõtete vahelisest koostööst? Mis sõnumit ettevõtetele edastaksid?


Kõik pakkumised on teretulnud ja millegi ees ma risti ette ei löö. Soovitan ettevõtjatel blogijatega koostööd teha, kuna blogindus saab aina populaarsemaks. See valdkond areneb ja kasvab. See tähendab ühtlasi, et ettevõtetel on tõesti hea võimalus ennast promoda. Proovida tasub, kaotada on vähe, aga võita palju!


Mida huvitavat veel lugejad ja koostööpartnerid sinu kohta teada võiksid? Kas on veel mõnda huvitavat valdkonda, millega seonduvalt koostööpakkumisi võiks tulla?


Olen varem tegelenud ka modellindusega, promotööga ning tantsinud klubides, mistõttu olen jätkuvalt huvitatud ka sellistest koostöödest. Tegelikult on mul huvisid ja hobisid seinast-seina. Üheks selliseks temaatikaks on isegi mootorrattad ja ATV-d.


Kas sul on lemmikblogijaid? Kui jah, siis kas ja kuidas on nad sinu tegevust siiani mõjutanud või inspireerinud?


Jah, mul on omad lemmikud blogijad. Muidugi Mallukas, aga ka Jane blogi ja mu sõbranna Irma Voolma isiklik blogi. Kas nad mind inspireerinud on, seda ma ei tea, kuna meie kõigi blogid on nii erinevad, samuti ka meie elud. Samas julgust on nende edu, julgus ja aktiivsus kindlasti ka mulle juurde andnud.


Vaadates enda, eelmainitud eeskujude ning teiste Eesti blogijate tegevust, siis millisena näed Eesti blogimaastikku tulevikku?


Blogimine on väga moodi läinud. Usun, et see areneb aina edasi ja populaarsus aina kasvab!



Blogija Ege-Rita Heinsalu, SmartStart Agentuuri influencerturundus

Blogija Ege-Rita Heinsalu. Foto: Elis Kiin ja Argo Nurs



 

Antud lugu ilmus SmartStart Agentuuri influencerprogrammi raames. Programmi kohta saad rohkem lugeda siit.

1,096 views0 comments
bottom of page